Pilz helpt BMW met veilige cobots

5 juli 2018 

Op het gebied van de veiligheid in de samenwerking met assistentierobots werkt BMW met Pilz samen. Het automatiseringsbedrijf voert zowel de conformiteitsbeoordeling uit als de definitieve ce-markering. Hiermee garandeert Pilz de veilige mens-robotsamenwerking op de verschillende productielocaties van BMW.

Algemene werkplaatsen vormen een bijzondere uitdaging voor de veiligheid, vooral daar waar mens en robot zonder scheidende veiligheidsvoorzieningen samenwerken. In Europa en in de VS vertrouwt BMW daarom op de knowhow van Pilz. Het bedrijf voert op verschillende productielocaties van BMW in Duitsland, Engeland en de VS conformiteitsbeoordelingsprocedures uit volgens de voorschriften van de wetgever: van de risicobeoordeling via het veiligheidsconcept en de validatie tot en met de ce-markering van de verschillende toepassingen.

Als gevolmachtigde ondertekent Pilz de definitieve conformiteitsverklaring en is er verantwoordelijk voor dat elke toepassing voldoet aan de eisen van de desbetreffende markt. BMW gebruikt in zijn productie flexibele geautomatiseerde assistentiesystemen. Hierbij werken medewerkers en robots schouder aan schouder samen en wel volledig zonder beschermende veiligheidsvoorzieningen. Daarbij kan en mag het wel eens tot een botsing komen tussen mens en machine, maar de robots mogen geen gevaar vormen voor de mens. De experts van Pilz bepalen met behulp van een veilige en betrouwbare meetprocedure of de mogelijke botsingen veiligheidstechnisch onschadelijk zijn. Pilz zet daarvoor bij BMW en ook bij andere klanten botsingsmeetapparatuur in van eigen ontwerp en uitvoering.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Thermal effects in mechatronic systems

19 maart - 21 juli

Eindhoven

Design for additive manufacturing

10 april - 12 april

Eindhoven

Topbanen
ROC Nijmegen

Docent Elektrotechniek

ROC Nijmegen

Nijmegen

Topcon Positioning Systems

Senior Manager Technical Service

Topcon Positioning Systems

Capelle aan den IJssel

Hembrug Machine Tools

Mechanical Engineer

Hembrug Machine Tools

Haarlem

ENGIE Services Nederland

Technisch Operationeel Beheerder

ENGIE Services Nederland

Veldhoven

Murrelektronik

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik

Zuid-Oost Brabant

Murrelektronik

Hoofd Verkoop Binnendienst (M/V)

Murrelektronik

Breda

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×