Pilz helpt BMW met veilige cobots

5 juli 2018 

Op het gebied van de veiligheid in de samenwerking met assistentierobots werkt BMW met Pilz samen. Het automatiseringsbedrijf voert zowel de conformiteitsbeoordeling uit als de definitieve ce-markering. Hiermee garandeert Pilz de veilige mens-robotsamenwerking op de verschillende productielocaties van BMW.

Algemene werkplaatsen vormen een bijzondere uitdaging voor de veiligheid, vooral daar waar mens en robot zonder scheidende veiligheidsvoorzieningen samenwerken. In Europa en in de VS vertrouwt BMW daarom op de knowhow van Pilz. Het bedrijf voert op verschillende productielocaties van BMW in Duitsland, Engeland en de VS conformiteitsbeoordelingsprocedures uit volgens de voorschriften van de wetgever: van de risicobeoordeling via het veiligheidsconcept en de validatie tot en met de ce-markering van de verschillende toepassingen.

Als gevolmachtigde ondertekent Pilz de definitieve conformiteitsverklaring en is er verantwoordelijk voor dat elke toepassing voldoet aan de eisen van de desbetreffende markt. BMW gebruikt in zijn productie flexibele geautomatiseerde assistentiesystemen. Hierbij werken medewerkers en robots schouder aan schouder samen en wel volledig zonder beschermende veiligheidsvoorzieningen. Daarbij kan en mag het wel eens tot een botsing komen tussen mens en machine, maar de robots mogen geen gevaar vormen voor de mens. De experts van Pilz bepalen met behulp van een veilige en betrouwbare meetprocedure of de mogelijke botsingen veiligheidstechnisch onschadelijk zijn. Pilz zet daarvoor bij BMW en ook bij andere klanten botsingsmeetapparatuur in van eigen ontwerp en uitvoering.

AGENDA

Events

Benelux RF Conference

28 november

Nijmegen

High-Tech Systems 2019

11 april

Eindhoven

Trainingen

Design principles for precision engineering

26 november - 30 november

Eindhoven

Outsourcing development & life-cycle management

28 november - 29 november

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Ministerie van Defensie

Officier Elektronica

Ministerie van Defensie

Nederland

Murrelektronik B.V.

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik B.V.

Zuid-Oost Brabant

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×