Profinet gateway-module HBM voor realtime data-analyse

30 oktober 2018 

HBM heeft de nieuwe Quantumx-CX27C-gatewaymodule op de markt gebracht. Deze uitbreiding van het modulaire data-acquisitiesysteem Quantumx biedt testengineers maximale flexibiliteit bij het uitvoeren van tests. Ze kunnen hiermee simultaan tot 199 sensoren in Profinet IRT integreren voor realtime data-analyse. De nieuwe gateway-module genereert snel meetresultaten, ook in zwaar geautomatiseerde testbanken met kleine en grote aantallen meetkanalen. Toepassingen zijn bijvoorbeeld het testen van componenten, aandrijflijnen of levensduur. Naast deze Profinet-gateway is er ook een gateway-module voor Ethercat leverbaar.

In combinatie met de pc-software Catman van HBM kunnen data van sensoren en signalen worden bekeken, geanalyseerd en opgenomen met sample rates tot 100 kS/s per kanaal, zonder de realtime automatiseringstaken te beïnvloeden. De gateway-module werkt goed samen met de data-acquisitie-apparatuur uit de Quantumx- en de robuuste Somatxr-lijn, ook bij gedistribueerde meettoepassingen. De configuratie van meetoplossingen gaat snel dankzij het gebruik van automatische herkenning van meetopnemers, een automapping-functie, een bestand met parameters en enkele services op het gebied van diagnose.

Het data-acquisitiesysteem Quantumx van HBM is geschikt voor bijna alle test- en  meettoepassingen. Het systeem wordt wereldwijd door testenigineers gebruikt vanwege de betrouwbaarheid bij de data-acquisitie van verschillende fysieke grootheden en verschillende soorten sensortechnologieёn en signaaltypen.

AGENDA

Events

Precisiebeurs

14 november - 15 november

Veldhoven

Benelux RF Conference

28 november

Nijmegen

Trainingen

Design principles for precision engineering

26 november - 30 november

Eindhoven

Outsourcing development & life-cycle management

28 november - 29 november

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Ministerie van Defensie

Officier Elektronica

Ministerie van Defensie

Nederland

Murrelektronik B.V.

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik B.V.

Zuid-Oost Brabant

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×