Punch Powertrain investeert in nieuw testcentrum

28 augustus 2018 

Onlangs is Punch Powertrain gestart met de aanbouw van een nieuwe testcentrum, een investering van 9,5 miljoen euro. De site is bedoeld nvh-tests (noise, vibration en harshness) en moet medio volgend jaar klaar zijn. De faciliteiten kaderen in de uitbreiding van r&d-capaciteit van het bedrijf en zullen deel uitmaken van het New Technology Center. Het NTC wordt uitgerust met een compleet gamma van testfaciliteiten en -methodes die aan de strengste normen van de industrie voldoen.

Punch Powertrain bouwt de nvh-afdeling conform Iso3744. Dit betekent onder meer dat de testcellen structureel ontkoppeld zijn ten opzichte van het gebouw, dat de testbanken zijn gemonteerd op seismische massa’s tot 150 ton, en dat de site is uitgerust met geluidsabsorberende wanden en plafonds. Om het achtergrondgeluid in de echovrije testcellen onder de 20 dB(A) te houden is het ventilatiesysteem speciaal ontworpen, zodat ook onder vollast, de geluidsmetingen niet worden verstoord.

Het nieuwe testcentrum bevat vier testbanken. De nvh-aandrijflijntestbank is een drie-assige testbank bedoeld voor het onderzoeken van trillingen en geluiden veroorzaakt door transmissies en componenten in de transmissie. Met de 2WD nvh-rollenbank (voorzien om uit te breiden naar 4WD) kunnen de engineers onderzoeken doen aan trillingen en geluiden veroorzaakt door de aandrijflijn in de wagen. De 2WD rollenbank (ook voorzien om uit te breiden naar 4WD) kan worden ingezet om het brandstofverbruik en de efficiëntie van de aandrijflijn te onderzoeken. De 4WD rollenbank ten slotte is ingericht voor het objectief evalueren en bijsturen van het rijgedrag van de auto.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Thermal effects in mechatronic systems

19 maart - 21 juli

Eindhoven

Design for additive manufacturing

10 april - 12 april

Eindhoven

Topbanen
ROC Nijmegen

Docent Elektrotechniek

ROC Nijmegen

Nijmegen

Topcon Positioning Systems

Senior Manager Technical Service

Topcon Positioning Systems

Capelle aan den IJssel

Hembrug Machine Tools

Mechanical Engineer

Hembrug Machine Tools

Haarlem

ENGIE Services Nederland

Technisch Operationeel Beheerder

ENGIE Services Nederland

Veldhoven

Murrelektronik

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik

Zuid-Oost Brabant

Murrelektronik

Hoofd Verkoop Binnendienst (M/V)

Murrelektronik

Breda

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×