Robotica hoofdthema tijdens World of Technology & Science

Leestijd: 2 minuten

Efficiency en flexibiliteit van productie en machinebouw kan worden verhoogd door de inzet van robots. De technische expertise in Nederland en de samenwerking tussen vakgebieden bieden sterke kansen aan de Nederlandse industrie. Tijdens de beurs World of Technology & Science (www.wots.nl) zal op dinsdag 30 september het Robotica-seminar ingaan op de voordelen van robottoepassingen. Vanuit een wetenschappelijke, technische en toepassingsgerichte invalshoek krijgt de bezoeker een volledig beeld voor een effectieve en efficiënte productie.

De wetenschappelijke insteek wordt ingevuld door Roboned en Universiteit Twente. Wat gebeurt er eigenlijk met robotica in Nederland? Welke onderzoeken vinden plaats en wat is de relevante roadmap voor de industrie? Vakgebieden moeten meer samenwerken, wereldwijde kansen moeten lokaal worden ingevuld en robots moeten passen in de menselijke omgevingen.

Binnen de industrie is behoefte aan meer efficiency en flexibiliteit. De diversiteit aan wensen bij de consument, bijvoorbeeld in soorten vlees met speciale smaken, moet tegen redelijke kosten en op de markt passende flexibiliteit worden geproduceerd. In een smart factory wordt individualisering binnen massaproductie mogelijk gemaakt, vooral dankzij robots. Sprekers van Turck en Omron Electronics gaan daar op in, waarbij ze de nadruk leggen op technische aspecten zoals veldcommunicatie, identificatie, sensoren, vision, integratie van machinecontrollers en robotica.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.