Sigarenboer neemt NTS over

Alexander Pil
27 augustus 2013

Royal Agio Cigars uit Duizel neemt een belang van 50 procent in NTS. Hierdoor stijgt het eigen vermogen van de Eindhovense hightech dienstverlener en komt er ruimte voor verdere groei. Ad Wintermans, president-commissaris bij Agio, heeft de ambitie uitgesproken dat zijn familiebedrijf op termijn alle NTS-aandelen wil verwerven.

’Volgend jaar viert Royal Agio Cigars zijn 110-jarig jubileum‘, zegt Wintermans. ’Inmiddels is zoon Boris verantwoordelijk voor de sigarenactiviteiten en zoon Jonas voor de ontwikkeling van de technische activiteiten als sterke tweede pijler onder het familiebedrijf. De investering in de NTS-Group maakt hier een belangrijk deel van uit. We zien NTS als een van de spelers in de Brainport-regio met het sterkste groeipotentieel.‘

Met ruim 2600 medewerkers in Duizel, Westerlo, Sri Lanka en de Dominicaanse Republiek zet Agio een jaaromzet neer van ongeveer 135 miljoen euro. Naast de sigaren is het bedrijf al actief in de machinebouw met ATD Machinery. De productie van sigaren is zo arbeidsintensief dat Agio al vroeg investeerde in automatisering. De eigen ontwikkelafdeling is inmiddels uitgegroeid tot gespecialiseerde machinebouwer, ook voor externe klanten. Zo scoorde ATD vorig jaar nog een grote order in China. Ook investeerde het Agio-onderdeel in 3D-start-up Additive Industries met de ambitie om de 3D-printtechniek in metaal te industrialiseren onder meer voor de hightech machinebouw.

NTS is in z‘n nopjes met de investering van Agio. NTS-directeur Marc Hendrikse: ’Als management zijn we erg blij met deze toetreding omdat we hiermee onze groeistrategie kunnen continueren, hetgeen voor onze rol in de hightechmarkt ook nodig is. Bovendien blijft onze cultuur van een echt familiebedrijf met deze deelname gehandhaafd.‘

 advertorial 

System architects’ challenges

At the System Architecting Conference (Eindhoven, 24 September), Kees Verbaan from NTS will tell about system architects’ challenges for state-of-the-art qualification tools in a customer-supplier co-development setting. Read more info about his session here. Make sure you register in time for this (corona-proof) event, as seating capacity is limited.

NTS telt momenteel zo‘n duizend medewerkers en kent een jaaromzet van ruim 125 miljoen euro. De organisatie wil daar waar clusters van klanten aanwezig zijn de hele keten van ontwerp tot en met leveren van optomechatronische systemen en modules kunnen aanbieden. De ontwikkeling om deze positie op de markt te verankeren en verder uit te bouwen gaat door. Zo zijn er plannen voor het uitbreiden van de productie- en assemblage-activiteiten in Oost-Europa. ’We moeten daarvoor blijven investeren in technologie en infrastructuur. De deelname van de familie Wintermans in het bedrijf biedt daarvoor nieuwe mogelijkheden‘, aldus Hendrikse.