Simon Bambach verhuist naar VDL Noord-Amerika

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Simon Bambach verruilt zijn functie van VDL ETG-ceo voor die van corporate vice president Noord-Amerika voor de complete VDL Groep. Dat meldt Link Magazine. ‘Diverse VDL-bedrijven, naast ETG met name VDL Steelweld, zijn de laatste jaren fors gegroeid in de VS. Dan is het niet meer dan logisch dat het verder ontwikkelen van die heel grote markt daar nu ook op directieniveau wordt ondergebracht. Daar hebben ze mij voor gevraagd’, aldus Bambach. VDL ETG zal vanaf nu worden geleid door een duo. De huidige cto Gustaaf Savenije neemt de algemene zaken op zich. Bedrijfsdirecteur Geert Jacobs wordt verantwoordelijk voor sales.

Dat Bambach is gevraagd voor de Amerikaanse VDL-tak heeft alles te maken met de groei van de klantenbasis en de omzet van ETG in de VS sinds Bambach er veertien jaar geleden in dienst trad. Met zijn ervaringen als vicepresident Philips CE Noord-Amerika in de bagage kon Bambach goed invulling geven aan de keuze van ETG om de Amerikaanse markt op te gaan. Inmiddels is VDL ETG kind aan huis bij grote spelers als Applied Materials en KLA Tencor.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.