Sioux financiert startup voor geautomatiseerde tumorontleding

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Sioux Technologies brengt geld en kennis naar de medische startup Xyall. Die techstarter is gevestigd in het hoofdkantoor van de Eindhovense investeerder en richt zich op de automatisering van tumorontledingsprocessen. Sioux ondersteunde eerder al de precisieweefselscan van Samantree Medical. Beide innovaties dragen bij aan een betere behandeling van kanker.

De weefselscanner van Samantree Medical stelt een arts in staat om de kankercellen op een chirurgisch monster direct in de operatiekamer te visualiseren. De geautomatiseerde oplossing van Xyall neemt de tumordissectie over van de pathologen. De huidige procedures zijn arbeidsintensief en foutgevoelig. Met het Xyall-systeem kunnen meer dan zestig monsters per uur worden verwerkt. Het heeft standaard kwaliteitscontrole en de kans op kruisbesmetting is slechts 0,01 procent. Zowel de kwaliteit als de tijdsefficiëntie van het proces zullen toenemen.

‘Onze oplossing vereist enorme expertise in technologische vakgebieden als optiek, ai, medische robotica en dataverwerking’, zegt Xyall-ceo Guido du Pree. ‘Een strategische partnerschap met Sioux was een logische keus voor ons, aangezien ze alle noodzakelijke kennis en ervaring hebben om deze innovatie te versnellen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.