Sioux steekt 5 miljoen in tweede startersfonds

Auteur: Nieke Roos
5 december 2018 

Samen met de Nederlandse tak van het European Angels Fund (EAF) heeft Sioux een nieuw investeringsfonds opgericht voor startups in de hightech. De twee partijen nemen elk voor vijftig procent deel en zullen er in de eerste fase elk vijf miljoen euro in steken. Het Eindhovense technologiebedrijf beheert dit tweede Sioux Tech Fund.

Met zijn eerste techfonds heeft Sioux een aantal succesvolle investeringen gedaan, onder meer in Fleetlogic, Liteq en Phenom-World. Fleetlogic is eind 2014 overgegaan naar Tomtom. Liteq is halverwege 2017 verkocht aan Kulicke & Soffa. Phenom-World is eind vorig jaar verdergegaan onder de vleugels van Thermo Fisher Scientific.

Het nieuwe investeringsfonds biedt kansen op nog meer succes, aldus Arnoud de Geus, director new business development bij Sioux. ‘Solarvoertuigfabrikant Lightyear heeft al de eerste investering ontvangen vanuit het Sioux Tech Fund. Ook in de medische hightech gaan we nieuwe innovatieve ideeën een kans geven op snellere technologische vooruitgang en snellere marktintroductie.’

Het tweede Sioux Tech Fund heeft al geïnvesteerd in solarvoertuigfabrikant Lightyear.

EAF Netherlands is een initiatief van 45 miljoen euro, gefinancierd door het Dutch Venture Initiative (DVI) en geadviseerd door het Europese Investeringsfonds. In september 2015 opgericht als compartiment onder de gereguleerde European Angels Fund-paraplustructuur richt het zich op investeringsactiviteiten in Nederland. Het streeft ernaar om businessangels en andere niet-institutionele beleggers via aandelen te laten participeren in innovatieve bedrijven.

AGENDA

Events

Dutch Machine Learning Conference

13 maart

's-Hertogenbosch

High-Tech Systems

11 april

Eindhoven

Trainingen

Metrology and calibration of mechatronic systems

13 februari - 15 februari

Eindhoven

Time management in innovation

14 maart - 4 april

Eindhoven

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×