Solidworks 2018 nu beschikbaar

12 oktober 2017 

Dassault Systèmes brengt Solidworks 2018 op de markt. Deze nieuwe versie biedt bedrijven een geïntegreerde oplossing voor alle ontwerp-, engineering- en productieprocessen. Met als doelstelling innovatieve ideeën sneller te kunnen uitwerken tot onderscheidende producten voor de huidige experience-economie.

Solidworks 2018 wordt ondersteund door Dassaults 3d-experience-platform, om de samenwerking tussen alle disciplines en workflows vanaf het eerste ontwerpidee tot de productie te vereenvoudigen. Het integreren van deze processen maakt een smart industry mogelijk, waarin alle beschikbare informatie voor alle betrokken teams op elk gewenst moment en locatie te gebruiken is, onafhankelijk van de bestandsformaten.

In reactie op de toenemende concurrentie willen bedrijven de loyaliteit van klanten versterken. Dat kan met onderscheidende experiences, die verder gaan dan het kopen en gebruiken van producten. Daarvoor is het belangrijk alle processen te vernieuwen en afscheid te nemen van verouderde organisatiestructuren, procedures en tools die het ontwerpen en produceren van nieuwe producten scheiden. Gebrekkige integratie leidt tot fouten, inefficiënte samenwerking en budget- en planningoverschrijdingen.

Parallel samenwerken
Solidworks 2018 helpt teams parallel samen te werken. Daardoor kunnen ze sneller en kostenbesparend producten of onderdelen ontwerpen, de functionaliteit en produceerbaarheid valideren, alle gerelateerde informatie managen en de productie stroomlijnen. Elke verandering in het ontwerp of de productie is daardoor eenvoudiger te managen en wordt automatisch doorgevoerd in alle gerelateerde modellen, programma's, tekeningen en andere documentatie. Dit is mogelijk door het eenduidig vastleggen van intellectueel eigendom, vroeg in het ontwerpproces.

Solidworks CAM
Een belangrijk onderdeel van Solidworks 2018 is Solidworks CAM. Dit is een nieuwe applicatie met taakgebaseerde machinebesturingsfuncties en ingebouwde kennis om het programmeren van productiemachines te automatiseren. Met als voordeel dat ontwerpers en engineers meer inzicht krijgen in hoe hun ontwerpen worden geproduceerd. Daardoor kunnen ze beter onderbouwde beslissingen nemen voor het creëren van prototypes en de interne productie, kwaliteitscontrole en kostenbudgettering. Ook maakt deze applicatie het mogelijk een 'build-to-order'-strategie te implementeren, waardoor klantspecifieke onderdelen binnen seconden volledig geautomatiseerd te ontwerpen en te produceren zijn.

AGENDA

Events

TIV Hardenberg 2018

18 september - 20 september

Hardenberg

Trainingen

Advanced mechatronic system design

26 september - 3 oktober

Eindhoven

Topbanen
Nordson

Mechanical Engineer

Nordson

Noord Brabant

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×