Sonos neemt TU Delft-spin-off Mayht over voor maar liefst 100 miljoen

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Sonos heeft de overname aangekondigd van Mayht, een spin-off van de TU Delft die een nieuwe benadering van audiotransducers heeft uitgevonden. Transducers zijn het fundamentele element in luidsprekers die geluid creëren en de startup heeft ze opnieuw ontworpen om kleinere en lichtere vormfactoren mogelijk te maken zonder concessies te doen aan de kwaliteit. De Amerikaanse audio-krachtpatser betaalt ongeveer 100 miljoen dollar aan contanten.

Mayht is in 2016 opgericht door de broers Scheek, ceo Matthias en cto Timothy, twee luidsprekerliefhebbers. Hun droom was om luidsprekers ter grootte van een broodtrommel te maken die het geluid van torenluidsprekers konden produceren. Dit heeft geresulteerd in Heartmotion, ‘s werelds eerste zelfbalancerende drivertechnologie die orde van grootte verbeteringen biedt in belangrijke karakteristieken zoals maximale output, grootte, gewicht en flexibiliteit.

Heartmotion-drivers van elk formaat zijn gemiddeld vijf keer lichter dan een conventionele driver met hetzelfde maximale vermogen, maar vanwege de ongelooflijk hoge luchtverplaatsing, in drie variaties, kan hij worden vergeleken met een veel grotere driver als het gaat om het maximale geluidsdrukniveau. De zelfbalancering voorkomt dat audiosystemen trillen – een groot probleem in de audio-industrie. De behuizing kan meer dan tien keer kleiner zijn dan die van een conventionele driver zonder dat er meer versterkervermogen nodig is om de hoge luchtdruk binnenin te compenseren. Heartmotion-drivers hebben de hoogste basgevoeligheid ooit, vergeleken met elke driver in dezelfde behuizing.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.