SPS Drives gecanceld, beurs alleen digitaal

Alexander Pil
1 september

Vanwege de aanhoudende reisbeperkingen en andere veranderingen als gevolg van de coronapandemie zet organisator Mesago Messe Frankfurt een streep door SPS 2020. Het event zal nu volledig virtueel en digitaal worden gehouden.

Foto: Mesago/Malte Kirchner

‘We zijn erg teleurgesteld dat we het SPS-evenement van dit jaar in Neurenberg moeten annuleren’, zegt Martin Roschkowski, president van Mesago Messe Frankfurt. ‘Begin deze zomer wezen alle seinen in de goede richting en waren we er vrijwel zeker van dat de beurs in november zou doorgaan. Het veiligheids- en hygiëneconcept dat we destijds hadden opgesteld, werd goed ontvangen en doorontwikkeld door veel mensen die bij de SPS betrokken waren.’

Dat de organisator nu toch heeft besloten om het evenement af te gelasten, komt omdat veel deelnemers hun ernstige bezorgdheid hebben geuit over het welzijn van hun werknemers. De strikte regels voor hygiëne en sociale afstanden die zijn vastgesteld, de geldende reisbeperkingen en de economische onzekerheid als gevolg van de pandemie hebben duidelijk gemaakt dat het niet mogelijk zou zijn om de hoogwaardige beurs die SPS-bezoekers verwachten te houden.

Christian Wendler, ceo van trouwe standhouder Lenze, staat achter het besluit: ‘De afgelopen maanden hebben we allemaal duidelijk laten zien dat de gezondheid en veiligheid van onze medeburgers altijd de hoogste prioriteit moet hebben boven economische belangen. Lenze is dan ook verheugd over de zeer verantwoordelijke beslissing van Mesago om de SPS 2020 niet te laten plaatsvinden zoals gepland. We waarderen de internationale oriëntatie van SPS en de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met klanten, partners en bedrijven uit de hele wereld. We zijn daarom blij dat het digitale platform SPS Connect een forum voor interactie zal bieden dat openstaat voor een wereldwijde dialoog, ongeacht eventuele reisbeperkingen. We maken graag uitgebreid gebruik van dit platform.’

 advertorial 

TU/e hosts international conference on the cyber security of Internet-of-Things

While the IoT-revolution brings enormous benefits to our society and economy, our dependency on this infrastructure also creates serious security threats. To chart the challenges ahead and to explore possible solutions, on 14 and 15 October Eindhoven University of Technology (TU/e) will host #INTERSCT20, the 2020 edition of the INTERSCT. Conference on Cyber Security of Internet-of-Things.