Technisch onderwijs ontplooit zich bij De Cromvoirtse en Bosch Rexroth

Alexander Pil
23 november 2018

Om de arbeidsmarkt optimaal te laten werken, is het van groot belang voor scholen en bedrijven om goed geschoolde technische vakkrachten af te leveren. Dat zagen ook De Cromvoirste en Bosch Rexroth. Beide zijn op zoek naar deze nieuwe technische medewerkers en besloten de handen ineen te slaan. Samen met Avans Hogeschool, Academy voor Engineering & Ict, is de nieuwe minor Smart Industry & Iot opgezet.

Dit schooljaar zijn de eerste studenten gestart met de minor, waarin gewerkt wordt aan projecten uit de praktijk. De Cromvoirtse en Bosch Rexroth werken samen in een van deze projecten. Hierbij is de Cromvoirtse praktijkcase en stelt het machines beschikbaar voor onderzoek. Bosch Rexroth levert een bijdrage door het delen van kennis en het beschikbaar stellen van hardware. De studenten hebben de opdracht een monitoringssysteem ten behoeve van predictive maintenance te ontwikkelen.

De minor Smart Industry & IoT is de eerste minor met een multidisciplinair karakter. Studenten van de opleidingen werktuigbouwkunde, elektronica, mechatronica, informatica, technische informatica, technische bedrijfskunde, en business- en informatiemanagement werken grensoverschrijdend samen, waardoor ze tot nieuwe inzichten komen en in staat zijn het beste van elke discipline samen te voegen tot een gezamenlijk resultaat.

De case

Het machinepark van De Cromvoirtse bestaat uit geavanceerde machines die continu in bedrijf zijn, sommige zelfs 24/7. Stilstand wil het bedrijf dan ook vermijden. Daarom opereert het nu vooral op basis van preventief onderhoud. Dat garandeert weliswaar dat je geen of zeer gereduceerde downtime van de machines hebt, maar het kost veel tijd, mankracht en kapitaal.

DSPE Optics Week

Tijd om daar iets aan te doen, dacht ook Ronnie van den Hurk, directeur van De Cromvoirtse. ‘Het grote voordeel van predictive maintenance ten opzichte van preventief onderhoud is dat het ons inzicht in data geeft waardoor we exact weten wanneer onderhoud nodig is. Door de verzameling van deze data via sensoren weten we daarnaast precies welke onderdelen vervangen dienen te worden en hebben we ze bij de hand op het moment dat we onderhoud gaan plegen. De motor achter ons productieproces blijft zo dus gewoon doorlopen.’

Om data te verzamelen is hardware nodig. De Iot Gateway van Bosch Rexroth biedt hierin de oplossing. Door de connectiviteit van de Iot Gateway-software kan de machine van De Cromvoirtse op verschillende manier worden uitgelezen. De verzamelde data wordt vervolgens doorgestuurd naar een database (de cloud) en geanalyseerd.