Technologie Rethink Robotics in Duitse handen

8 november 2018 

Hahn Group, een Duitse specialist in automatisering en robotica, heeft zich ontfermd over de technologie van Rethink Robotics. Die ontwikkelaar van de Baxter- en Sawyer-cobots sloot vorige maand de deuren nadat een grote Chinese deal afketste en een potentiële overnamekandidaat zich terugtrok. Hahn heeft alle patenten en ip overgenomen, waaronder het Intera 5-softwareplatform.

Hahn wil de Rethink-technologie verder ontwikkelen, onder meer door zijn kennis over industriële applicaties toe te voegen. Zo verwacht het Duitse bedrijf zijn klanten kwalitatieve cobotoplossingen en betrouwbare diensten te kunnen bieden. Verder wil Hahn het Intera 5-platform beschikbaar stellen aan geselecteerde partners via een licentie of andere modellen.

Rethink Robotics wordt een aparte businessunit binnen de Hahn-organisatie. ‘De acquisitie van deze technologie betekent een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van ons cobotportfolio’, zegt Hahn-topman Thomas Hähn. ‘De deal zorgt niet alleen voor een boost in onze innovatieve technologieën, maar geeft ons ook toegang tot gespecialiseerde kennis in een van de meest dynamische markten van de toekomst.’

De Hahn-engineers zullen nog wel het nodige werk moeten verzetten. De concurrentie in de cobotmarkt is groot. Naast specialist Universal Robots hebben alle grote robotbouwers een eigen cobotplatform in de markt staan. Op vrijwel alle technische punten scoren de UR-cobots beter dan de Baxter en Sawyer. Bovendien sluiten de Rethink-systemen niet goed aan op de eisen in de industriële praktijk.

AGENDA

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Verbruggen

Manager Assembly & FAT

Verbruggen

Emmeloord

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×