Terminal Parker ondersteunt nieuwste motioncontroltoepassingen

12 juli 2018 

Parker Hannifin heeft de Pac Terminal (PT) gelanceerd. De PT is een thin client hmi die is ontwikkeld om naadloos samen te werken met de Parker Automation Controller (Pac) die de besturing en hmi-logica verwerkt. Samen met de Pac is de PT verantwoordelijk voor het weergeven van de ingebouwde hmi en het verzenden van de input van de gebruiker via het touchscreen naar de Pac. Als thin client verlaagt de PT de totale systeemkosten in vergelijking met een traditionele hmi - vooral wanneer meerdere PT's op één enkele Pac worden aangesloten.

De Pac is een alles-in-een machinebesturingsoplossing die de functionaliteit van de plc, hmi en motioncontrol combineert tot één apparaat. De Pac wordt eveneens geprogrammeerd met behulp van een geïntegreerde ontwikkelomgeving (ide) die de Parker Automation Manager (Pam) wordt genoemd.

Parker heeft ervoor gekozen om de programmeertaal van de IEC 61131-3 en de motioncontrolfunctieblokken van de Plcopen te standaardiseren. Deze keuze biedt machinebouwers de mogelijkheid om traditionele ladderdiagrammen te gebruiken, maar ook om gebruik te maken van de nieuwste beschikbare besturingstalen zoals gestructureerde tekst, Continuous Function Chart (CFC) en Sequential Function Chart (SFC). IEC 61131-3 brengt objectgeoriënteerde programmeercapaciteiten naar de automatiseringsindustrie met de mogelijkheid om aangepaste functieblokken, bibliotheken en verschillende gegevenstypen te creëren. Dit geeft oem’s de mogelijkheid om modulaire codes te creëren die kunnen worden hergebruikt, wat de totale ontwikkeltijd van machines aanzienlijk verkort.

Dezelfde IEC 61131-3 die is geprogrammeerd voor de besturing van de Pac plc-logica, wordt ook gebruikt om de logica van de geïntegreerde hmi te sturen: Webvisu. Door deze naadloze integratie is er geen tag sharing of extra logica nodig om de plc met de hmi te laten communiceren.

Net als traditionele hmi's stelt Webvisu programmeurs in staat om hun hmi te ontwikkelen door het eenvoudig slepen en neerzetten van knoppen, schuifregelaars en vooraf gemaakte alarm- en receptobjecten. Met Webvisu kunnen ontwikkelaars bibliotheken van visualisaties maken - of een aantal van Parkers voorgeprogrammeerde objecten gebruiken - om de tijd die nodig is om een gemeenschappelijke hmi-functionaliteit op te bouwen aanzienlijk te verkorten. Gebruikers kunnen ook voorgeprogrammeerde thema's gebruiken of een eigen model creëren tijdens een project of meerdere projecten.

AGENDA

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Verbruggen

Manager Assembly & FAT

Verbruggen

Emmeloord

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×