Tjark Tjin-A-Tsoi nieuwe ceo en bestuursvoorzitter TNO

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Ministerraad heeft Tjark Tjin-A-Tsoi (1966) voorgedragen voor benoeming bij Koninklijk Besluit tot ceo en voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO. Hij zal 1 juni 2022 starten in zijn nieuwe functie. Tjin-A-Tsoi volgt Paul de Krom op die deze positie sinds 1 maart 2015 vervulde.

Op dit moment staat Tjin-A-Tsoi aan het roer van Sanquin. Daarvoor was hij van 2014 tot 2020 directeur-generaal van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Eerder was hij onder meer werkzaam als algemeen directeur van het Nederlands Forensisch Instituut en als directeur Concurrentietoezicht bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Daarvoor bekleedde hij functies bij onder meer Ernst & Young, Rabobank en Shell. Hij is gepromoveerd in de theoretische fysica aan de Universiteit van Amsterdam.

Tjin-A-Tsoi: ‘Vanuit mijn posities bij Sanquin, CBS en NFI ken ik TNO als een powerhouse van kennis en innovatie in een breed spectrum van gebieden. Juist in een tijd waarin research en innovatie een hoofdrol zullen moeten spelen bij het oplossen van de complexe maatschappelijke vraagstukken waar we voor staan, heeft TNO een spilfunctie die van grote waarde is voor Nederland.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.