UT, NLR en HvA bundelen kennis rondom vracht-drones

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Universiteit Twente, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en de Hogeschool van Amsterdam bundelen hun krachten op het gebied van vrachtvervoer met onbemande vliegtuigen. Onder de noemer van Xlcargodrones gaan ze werken aan een gezamenlijke onderzoeksagenda waarin alle mogelijke aspecten aan bod komen, van technologie tot maatschappelijke en logistieke vraagstukken.

Luchtvrachtvervoer zou met onbemande vliegtuigen een stuk goedkoper en efficiënter kunnen zijn dan met mensen aan boord. Niet alleen omdat personeelskosten worden uitgespaard, maar ook omdat allerlei systemen voor het veilig vervoeren van mensen niet meer nodig zijn.

Volgens de initiatiefnemers bezitten de drie partners elk een stuk van de puzzel om onbemand vrachtvervoer door de lucht mogelijk te maken. Het centrum is nog op zoek naar medestanders, zowel publiek als privaat.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.