Vanderlande orderpickt met een cobot

12 september 2018 

Vanderlande heeft een cobotapplicatie ontwikkeld in samenwerking met Smart Robotics, de Finse handelsmaatschappij Würth en haar softwarepartner Leanware. De Smart Item Robotics-oplossing draait sinds kort operationeel in het distributiecentrum van Würth in Riihimäki, vlak boven Helsinki. Sir kan samenwerken met menselijke orderpickers en slim individuele items oppakken en verplaatsen. Het systeem hoeft daarvoor niet alle producten afzonderlijk in te leren, maar bepaalt op basis van onder meer de vorm en de massa hoe hij moet handelen. Via de cloud kan de cobot bovendien informatie delen met andere cobots.

Na een doorlooptijd van minder dan twee maanden is Sir inmiddels geïntegreerd in de dagelijkse gang van zaken bij Würth, samen met Vanderlande’s flexibele opslag-, ophaal- en transportoplossing Adapto. Het systeem wordt aangestuurd via dezelfde Leanware-interface als andere processen in het distributiecentrum.

De ontwikkeling zit nog in haar beginfase. ‘In de praktijk gaat Sir nu voor het eerst naar school waar hij zich moet gaan ontwikkelen’, aldus Terhi Vesala, logistiekmanager bij Würth. ‘Aan het begin zullen we leren welk type producten de cobot kan verwerken, hoe hij het pickproces kan verbeteren en wat de meest logische taakverdeling is. We streven naar een zo hoog mogelijke efficiëntie in de samenwerking tussen mens en cobot waar iedereen optimaal van elkaars sterktes profiteert.’

AGENDA

Events

World of Technology & Science

2 oktober - 5 oktober

Utrecht

Trainingen

Advanced mechatronic system design

26 september - 3 oktober

Eindhoven

Time management in innovation

2 oktober - 1 november

Eindhoven

Topbanen
Murrelektronik

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik

Zuid-Oost Brabant

Murrelektronik

Accountmanager Zuid-West Nederland (M/V)

Murrelektronik

Zuid-West Nederland

Solar Nederland

Productmanager Machinebouw

Solar Nederland

Alkmaar

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×