VDL bouwt terreinwagens Defensie voor Mercedes-Benz

7 november 2018 

VDL Bus Chassis, onderdeel van VDL Groep, gaat in opdracht van Mercedes-Benz Cars Nederland ruim vijfhonderd voertuigen opbouwen die door Defensie zullen worden ingezet. VDL neemt tussen 2021 en 2023 de complete voertuigspecifieke aanpassingen voor zijn rekening. Tot 2020 zullen er prototypes worden ontwikkeld, gebouwd en getest. Met de order is een bedrag van tientallen miljoenen euro’s gemoeid. Mogelijk krijgt VDL in een later stadium de opdracht om nog eens ruim vijfhonderd voertuigen op te bouwen.

Het gaat om voertuigen die geschikt zijn voor transport per helikopter. De terreinwagens zullen worden uitgevoerd in drie hoofdvarianten (een infanterievoertuig, een ambulanceversie en een versie bestemd voor logistieke doeleinden). Daarnaast gaat het om diverse subvarianten voor verschillende eenheden van de luchtmobiele brigade.

Mercedes kiest voor het concept van een zogeheten ‘rolling chassis’. Dat houdt in dat een rijdend chassis met motor, aandrijflijn, wielen en een dashboard wordt aangeleverd waarna VDL de voertuigen uitrust met een rolkooi, stoelen, radio- en communicatiesystemen, opbergmogelijkheden voor de uitrusting van militairen en modulaire pakketten die inzittenden bescherming bieden. Daarnaast draagt VDL mede zorg voor de uitvoering van een meerjarig onderhoudscontract.

Met deze order voor Mercedes-Benz zijn 42 manjaren werk in de fabriek gemoeid en 15 manjaren engineering. Het onderhoudscontract geldt voor 10 jaar met een verlenging van 2 keer 5 jaar. Daarnaast gaat VDL zijn internationale netwerk benutten evenals de ervaringen uit de civiele wereld om Defensie, als onderaannemer van Mercedes-Benz, te ondersteunen tijdens internationale activiteiten.

AGENDA

Events

Precisiebeurs

14 november - 15 november

Veldhoven

Benelux RF Conference

28 november

Nijmegen

Trainingen

Design principles for precision engineering

26 november - 30 november

Eindhoven

Outsourcing development & life-cycle management

28 november - 29 november

Eindhoven

Topbanen
Ministerie van Defensie

Word technicus bij Defensie

Ministerie van Defensie

Nederland

Ministerie van Defensie

Officier Elektronica

Ministerie van Defensie

Nederland

Murrelektronik B.V.

Accountmanager Zuid-Oost Brabant (M/V)

Murrelektronik B.V.

Zuid-Oost Brabant

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×