VDL werkt aan herstel na coronadip

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Na stevig te zijn geraakt door de gevolgen van de coronapandemie in 2020 heeft VDL in de eerste helft van 2021 gewerkt aan herstel. Omzet en resultaat van het Eindhovense industrieconcern zijn ten opzichte van 2020 gestegen. Vergeleken met 2019 blijven de cijfers achter. Voor de tweede helft van 2021 blijven uitdagingen van formaat actueel, bijvoorbeeld rond de verkrijgbaarheid van materialen.

‘Door onze strategie van spreiding van risico’s door diversificatie van activiteiten zien we dat het herstel na het coronajaar 2020 heeft ingezet’, stelt president-directeur Willem van der Leegte. ‘Dat geeft vertrouwen. Desondanks blijven we door de gevolgen van de coronacrisis, mondiale handelsconflicten en economische en conjuncturele ontwikkelingen kampen met stevige uitdagingen. Zo resulteren onevenwichtige toeleverketens in de beperkte verkrijgbaarheid van materialen en componenten. Deze ontwikkelingen gaan tevens gepaard met schommelingen in de prijzen van materialen. Omstandigheden die extra stuurmanskunst vergen van onze bedrijven.’

De omzet van de divisie Toeleveringen is van 703 miljoen euro medio vorig jaar gestegen naar 885 miljoen euro. Deze stijging van 26 procent is met name te verklaren doordat de VDL-bedrijven die actief zijn in de hightech goed zijn voorgesorteerd op de groei van klanten. De inzet van de afgelopen jaren op hoogwaardige innovatie heeft deze positie verder versterkt. De orderportefeuille van de divisie Toeleveringen is gestegen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.