Vierde generatie regelapparatuur Omron gestandaardiseerd

9 november 2017 

Omron introduceert de vierde generatie regelapparatuur voor fabrieksautomatisering (FA), gebouwd op een gemeenschappelijk ontwerpplatform en met gestandaardiseerde productspecificaties. De nieuwe producten omvatten 144 modellen in twee categorieën: digitale temperatuurregelaars van de E5CD-B- en E5ED-B-serie en A22NE-P-noodstopschakelaars met drukknop en met Push-In-Plus-technologie.

Omron heeft het ontwerp van de FA-apparaten gestandaardiseerd om ruimte te besparen. Daardoor kunnen paneelbouwers kleinere bedieningspanelen maken of meer componenten in het paneel opnemen om de besturingsfunctionaliteit te vergroten. Daarnaast kunnen besturingspanelen gemakkelijker en sneller worden aangepast, omdat de afmetingen van deze componenten gestandaardiseerd zijn en de componenten kleiner zijn. Bovendien is het gemeenschappelijke ontwerpplatform voorzien van Omrons eigen Push-In-Plus-bedradingstechnologie, waardoor sneller bedraden wordt gecombineerd met een betrouwbare verbinding en een uitstekende trillingsbestendigheid. 

Het gestandaardiseerde ontwerpplatform leidt tot aanzienlijke besparingen. Een fabrikant van productieapparatuur voor halfgeleiders verlaagde de productiekosten en de paneelafmetingen met 30 procent en de bedradingstijd met 50 procent. En een elektrotechnisch installatiebedrijf in Nederland verkleinde de schakelkast met 20 procent en bespaarde 15 procent op de kosten van het volledige paneelbouwproces.

Omron streeft ernaar om de bedieningspanelen van klanten innovatiever te maken. Daarnaast hebben klanten meer keuze uit apparaten, doordat het assortiment met FA-apparaten die op dit gestandaardiseerde ontwerpplatform gebouwd worden, wordt uitgebreid. Aangezien de hoogte van componenten kan variëren afhankelijk van factoren zoals energie- en warmteafvoer, zijn de paneelproducten ingedeeld in drie hoofdgroepen met hun eigen specifieke positie in een bedieningspaneel: i/o, besturing en voeding. Binnen elke categorie zijn de optimale ontwerpregels vastgesteld om te zorgen dat loze ruimte wordt beperkt en de breedte tussen kabelgoten wordt geoptimaliseerd.

Digitale temperatuurregelaars: E5CD-B, E5ED-B

De temperatuurregelaars E5CD-B en E5ED-B zijn van de volgende generatie digitale temperatuurregelaars en ze zijn in april 2017 geïntroduceerd. Deze componenten zijn ontworpen om een optimale en automatische temperatuurregeling zonder menselijke interventie te bereiken. Alle instellingen die normaal gesproken door experts worden gedaan, zijn geautomatiseerd door middel van algoritmes op basis van kunstmatige intelligentie. De 'adaptieve besturingstechnologie' detecteert automatisch wijzigingen in het proces dat wordt geregeld en past de PID overeenkomstig aan. Omron heeft de E5CD-B- en E5ED-B-serie uitgebreid met modellen die zijn voorzien van Push-In-Plus-technologie. Bij deze technologie worden draden in de achterkant van componenten gestoken, waardoor componenten tegen elkaar aan kunnen worden gemonteerd, waardoor panelen overzichtelijker worden en minder ruimte innemen.

Noodstopschakelaars met drukknop: A22NE-P
De A22E-serie noodstopschakelaars met drukknop is uitgebreid met de A22NE-P-serie, die voorzien is van Push-In-Plus-technologie. De technologie verkort de bedradingstijd en bespaart tot 30 procent ruimte in vergelijking met conventionele schroefmethoden.

AGENDA

Events

World of Technology and Science

2 oktober - 5 oktober

Utrecht

Trainingen

Topbanen
Murrelektronik BV

Accountmanager (M/V)

Murrelektronik BV

Zuid-Oost Nederland

Huisman (China) CO., LTD.

Local Discipline Manager Mechanical (China)

Huisman (China) CO., LTD.

Zhangzhou City

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×