Weefmachinebouwer Vandewiele koopt Italiaanse sectorgenot

Alexander Pil
5 januari

Vandewiele heeft overeenstemming bereikt over de koop van 100 procent van de aandelen van het Italiaanse Savio. Net als de Kortrijkse machinebouwer is ook Savio actief in de textielmarkt. Hoeveel er met de deal is gemoeid, is niet bekendgemaakt. Volgens De Tijd gaat het om ‘enkele honderden miljoenen euro’s’ waarmee het de grootste overname is in de geschiedenis van Vandewiele.

Foto: Savio

Vandewiele boekte in 2019 een omzet van 370 miljoen euro. Savio realiseerde in dat jaar 270 miljoen. Directeur en eigenaar Charles Beauduin zegt in De Tijd dat hij in 2021 een gecombineerde omzet verwacht van 700 à 800 miljoen euro.

‘Savio is een groep die relatief gelijkaardig gestructureerd is als Vandewiele, met een afdeling in technologie en componenten, en een andere die focust op machinebouw. In de twee takken zien we mogelijkheden voor synergiën met onze huidige activiteiten’, aldus Beauduin in De Tijd. ‘We zijn actief in dezelfde lande, maar er is in technologie, producten en klantenbestanden geen overlap.’

Vandewiele heeft de focus op tapijtweefmachines, bij Savio draait het om garenspinsystemen. Het Italiaanse concern heeft ook belangrijke expertise in sensoren voor weefmachines. Vandewiele hoopt op schaalvergroting door zijn eigen elektronica-afdeling.

 advertorial 

Online sessie: 21 december

Tijdens de volgende online sessie van de Bits&Chips System Architecting Conference geven Robin Rieken en Felix Patschkowski (Nexperia) een lezing over enkele belangrijke uitdagingen met betrekking tot prestaties, evolueerbaarheid en fabrieksintegratie. Haal je tickets nu!