Weg introduceert uitbreiding W60-motorreeks

7 december 2017 

De W60-motorreeks van Weg heeft nu ook een vermogensbereik van 500-16.000 kW bij frequenties van 50 of 60 Hz. De driefaseninductiemotoren zijn ontworpen voor een spanningsbereik tot 13.800 V en zijn verkrijgbaar in IEC-bouwgroottes 450 tot IEC 1000 (Nema 7000 tot 1600). Ontworpen voor industriële toepassingen zoals compressoren, pompen en ventilatoren, biedt de W60-motorreeks hoge prestatie- en betrouwbaarheidsniveaus, ook in veeleisende bedrijfsomstandigheden. De W60-motoren worden hoofdzakelijk gebruikt in de olie- en gassector, de mijnbouw, voor elektriciteitsopwekking in energiecentrales, bij cementproductie en in water- en afvalwatertoepassingen.

Weg heeft alle motoren van de W60-productreeks ontworpen met de nieuwste software om de hoogste betrouwbaarheidsniveaus te realiseren in combinatie met langere levenscycli. De geluids- en trillingsniveaus zijn bijzonder laag, terwijl de motoren ook geschikt zijn voor hogesnelheidstoepassingen.

Door hun geoptimaliseerde ontwerp zijn de motoren van de W60-reeks compacter en lichter dan hun voorgangers. Door deze afmetingen nemen de W60-motoren tot 50 procent minder installatieruimte in dan vergelijkbare motoren. Hierdoor behoren de motoren tot de compactste van dit type op de markt.

Tot framegrootte IEC 560 zijn de behuizing en lagerschilden gemaakt van gietijzer. Frames boven frame IEC 560 hebben een stalen behuizing. Een specifiek ontworpen motor-as voorkomt kritieke trillingen bij nominale toerentallen – evenals onder het nominale toerental bij tweepolige motoren – en verzekert lage trillingsniveaus. Daardoor zijn de W60-motoren ook geschikt voor toepassingen met frequentieomvormers of met een hoge trillingsbelasting.

Dankzij de rotor- en statorlamineringen, de efficiente ventilatoren en de geoptimaliseerde warmtewisselaars bieden de motoren van de W60-reeks een ongewoon hoog rendement en een uitzonderlijk grote vermogensdichtheid (verhouding uitgangsvermogen-gewicht). Hierdoor behoren de standaarduitvoeringen van de industriële motoren van de W60-reeks tot de meest efficiënte motoren van hun type op de markt. Daarnaast zijn de W60-motoren gebouwd om continu te kunnen worden ingezet en horizontaal te kunnen worden gemonteerd. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te installeren en in werking te stellen. Ze lenen zich ook voor een standaardgebruik met frequentieomvormers voor middenspanning, zonder snelheidsbeperkingen als gevolg van kritieke trillingsniveaus. De driefasige inductiemotoren beantwoorden aan de beschermingsklassen IP24W tot IP55 en zijn geschikt voor aanwending in veilige of gevaarlijke zones (Ex-n, Ex-t, Klasse I Div. 2, Klasse II Div. 2).

De W60-reeks biedt gebruikers maximale flexibiliteit, aangezien de twee- tot twaalfpolige motoren beschikbaar zijn in drie configuraties: open en zelfgeventileerd (IC01, WP-II), gesloten met lucht/lucht-warmtewisselaar (IC611, TEAAC) en met lucht/water-warmtewisselaar (IC81, TEWAC). De tweepolige motoren tot frame-uitvoering IEC 560 zijn uitgerust met kogellagers en kunnen optioneel worden geleverd met glijlagers. Deze glijlagers zijn standaard beschikbaar voor grotere twee- en vierpolige motoren, maar indien gewenst ook voor de volledige W60-reeks. Dankzij de modulaire bouw kunnen gebruikers de motor aan hun specifieke toepassing aanpassen door middel van optionele uitbreidingscomponenten zoals drukverschilschakelaars (luchtgekoeld), lekdetectoren (watergekoeld), een automatisch smeersysteem (antifrictie-lagers) of een encoder.

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×