WUR opent onderzoeksfaciliteit voor kwaliteitsbeheersing versproducten

9 oktober 2017 

Wageningen Food & Biobased Research heeft vrijdag de vernieuwde onderzoeksfaciliteit voor kwaliteitsbeheersing in de groente-, fruit- en bloemensector geopend. In de faciliteit zijn kennis en expertise over naoogsttechnologie en agrofood-robotica samengebracht. Wereldwijd groeit de behoefte naar het behoud van kwaliteit. Bedrijven kunnen met de inzichten die ze in Wageningen opdoen hun producten langer vers houden en voedselverspilling terugdringen.

In het nieuwe centrum gebruikt WUR veel vision- en robotkennis.

‘Bedrijven hebben baat bij een duurzame versketen waarin de kwaliteit tijdens bewaring, transport en verkoop optimaal wordt gestuurd. Voedselverliezen worden hiermee teruggedrongen en er komt meer kwalitatief goed voedsel beschikbaar voor de wereldbevolking. Bedrijven versterken bovendien hun internationale marktpositie’, aldus Raoul Bino, algemeen directeur van de Agrotechnology & Food Sciences Group bij Wageningen University & Research.

Om wereldwijd tot duurzame versketens te komen is een multidisciplinaire aanpak nodig. In de vernieuwde onderzoeksfaciliteit zijn expertises rond de fysiologie, kwaliteit en houdbaarheid van versproducten gekoppeld aan robotica en visiontechnologie. De opgedane inzichten worden door Wageningse experts en bedrijven vertaald naar methoden waarmee de kwaliteit van producten snel, objectief en nauwkeurig te meten en te voorspellen is.

AGENDA

Events

TIV Hardenberg 2018

18 september - 20 september

Hardenberg

Trainingen

Advanced mechatronic system design

26 september - 3 oktober

Eindhoven

Topbanen
Nordson

Mechanical Engineer

Nordson

Noord Brabant

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×