CITC Barry Peet
Achtergrond
21 september

Nederland moet voor advanced packaging Europese samenwerking zoeken

Het Chip Integration Technology Center startte twee jaar geleden met lead klanten Ampleon, Nexperia en NXP. Inmiddels is CITC bezig materiaalleveranciers te interesseren in zijn ontwikkelprogramma’s. In een volgende fase richt het centrum zich op leveranciers van backend assemblageapparatuur.

Demcon Polaroid
Achtergrond
21 september

Retrofit voor ‘onmogelijke’ terugkeer van de Polaroid

De beroemde instantfotocamera van Polaroid is terug van weggeweest. Het begon in 2008 met de doorstart van de fabriek voor filmcartridges in Enschede als ‘Impossible Project’. Want het zou toch onmogelijk zijn om de oude, razendsnelle productielijnen die lang hadden stilgelegen weer aan de praat te krijgen. Maar het is gelukt en inmiddels wordt gewerkt aan verdere verbetering van de betrouwbaarheid. Demcon Industrial Systems draagt bij met een retrofit procesmodule.

Product
21 september

Voordelen van prisma glijsledes in lineaire units voor wash-down-toepassingen

De Thomson Movopart Linear Units zijn voordelige lineaire units die ontworpen zijn voor transporttoepassingen zoals in verpakkingsmachines, Material Handling en fabrieksautomatisering. Deze Movoparts zijn verkrijgbaar in een prisma glijgeleiding uitvoering met riemaandrijving en optionele wash-down bescherming. De gepatenteerde prisma glijsledes zijn van een ontwikkelde polymeer dat langs de extrusie glijdt. Dit type lagers zijn ideaal voor toepassingen die:

Hamed Sadeghian Nearfield Instruments
Achtergrond
15 september

Nearfield: schaalvergroting naar tientallen systemen per jaar en mogelijk beursgang

Nearfield Instruments maakt zich klaar voor een opschaling naar enkele tientallen metrologiesystemen per jaar. Als klap op de vuurpijl wil oprichter en ceo Hamed Sadeghian zijn bedrijf binnenkort naar de beurs brengen.

 advertorial 
Ansys webinar Digital Transformation

Learn how to set up simulation workflows

Product design and development complexity continue to increase. To deliver better, increasingly complex products in shorter timeframes, all disciplines need to work as closely together as possible. Join our free webinar September 29th and learn, how tools can be connected and orchestrated, and how data can be managed accordingly.

Achtergrond
15 september

‘Philips-onderdeel’ Itec op eigen benen verder

Na dertig jaar onder de vleugels van Philips, NXP en Nexperia heeft backend-machinebouwer Itec zich losgemaakt van het moederbedrijf. Waarom nu deze stap?

Nearfield Instruments Quadra
Column
8 september

Nearfield heeft meer lef dan KLA in euv-metrologie

Hamed Sadeghian is vastberaden om zijn bedrijf Nearfield Instruments naar de beurs te brengen. Toen hij me dat nieuws tijdens een recent interview bracht, kon ik het amper geloven. Net zijn eerste machine verscheept, nu al een ipo. Meer dan ambitieus. En nogal uitdagend voor iemand die de functies van ceo en cto al combineert.

NLR rompdeel uit composiet
Achtergrond
7 september

NLR brengt composieten vliegtuigen naar grote hoogte

Als onderdeel van het EU-initiatief Clean Sky 2 zoekt de lucht- en ruimtevaartindustrie een route naar duurzaamheid. De Clean Sky 2 Multifunctional Fuselage Demonstrator (MFFD) met zijn 8,5 meter lange composieten rompsectie met een diameter van 4 meter geeft een glimp van hoe de volgende generatie vliegtuigen eruit zou kunnen zien. Binnen het Stunning-project trekt NLR de aandacht nu het grootste onderdeel van de MFFD, de onderste romphuid, gereed is.

Canon VPIX
Achtergrond
1 september

Geautomatiseerde foutdiagnose stroomlijnt service in het veld

Canon Production Printing is een samenwerking aangegaan met ESI (TNO) om potentieel falende onderdelen te identificeren en mogelijke problemen in productieprinters te voorspellen. In het Carefree-project ontwikkelen ze hybride AI-technologie om servicemonteurs te ondersteunen in het veld.

NTS Adelina Dehelean
Achtergrond
25 augustus

‘Open Nederlandse cultuur past perfect bij Agile-principes’

Bij NTS is ze nu nog de enige agilist, maar samen met haar collega’s van de softwareontwikkelafdeling pusht Adelina Dehelean de Agile-aanpak bij de Eindhovense systeembouwer. Als een spin in het web leidt de van oorsprong Roemeense software-engineer twee programmeerteams en ontwikkelt ze zichzelf als scrummaster en leider. ‘Ik zie heel veel potentie om meer zaken met software op te lossen.’

Product
16 september

Coming Soon – Platinum Cimbasso

De Platinum Cimbasso is een servoaandrijving met hoge vermogensdichtheid die topprestaties, functionele veiligheid, geavanceerde netwerken, een volledig uitgeruste motion controller en lokale intelligentie biedt. Platinum-aandrijvingen bieden een ongeëven

Product
16 september

Electrak® LL lineaire actuatoren: Lange levensduur bij hoge inschakelduur en extreme omstandigheden

De inschakelduur voor de Electrak LL is tot 100% bij gereduceerde belastingen, wat aanzienlijk hoger is dan bij vergelijkbare actuatoren. De combinatie van een hogere inschakelduur en een langere levensduur maakt deze Electrak LL zeer geschikt voor vele toepassingen. Dit voordeel geldt met name  voor industriële toepassingen waar apparatuur vaak 24 uur per dag wordt ingezet en er een lange levensduur wordt verwacht.