Prodrive PM2.5 sensor
Achtergrond
21 juni

Gezonde lucht in auto door optische sensor Prodrive Technologies

Prodrive Technologies heeft een sensor ontwikkeld die stofdeeltjes in en rond een auto kan meten. Met deze gegevens kunnen autofabrikanten de luchtkwaliteit in de auto verbeteren. De productie van de systemen is al in volle gang.

Ixon Cloud
Achtergrond
21 juni

Finis Food Processing biedt meerwaarde aan klanten met remote access via IXON Cloud

Finis Food Processing Equipment denkt actief mee met zijn klanten op het gebied van snelheid, service en optimalisatie door met IXON Cloud te werken.

Product
gisteren

Universele scanner: RFID en barcode in één

Toegangscontrole vindt veelal plaats met RFID of met barcodes. Voor tijdelijke registratie worden vaker barcodes en QR codes ingezet, zowel geprint als op smart phones. Idtronic heeft voor beide toepassingen de ID IDENT 1000 ontwikkeld. Deze scanunit combineert HF RFID technologie met 1D en 2D barcode. De unit kan worden geleverd met een Wiegand 16/34, RS485, RS232 of (mini)USB aansluiting, optioneel is TCP/IP ook mogelijk. Met eenvoudige instelsoftware kunnen de functies van de unit worden aangepast zoals IP settings, HID settings, kaartnummer-formaat en eventuele linefeed.

Nexperia Theo ter Steeg
Achtergrond
16 juni

Training op maat geeft Nexperia beter inzicht in kosten en doorlooptijden

Nexperia Itec heeft een rijke geschiedenis in de ontwikkeling van industriële producten en productieoplossingen voor de halfgeleiderindustrie. Maar toen de groep tijdens de ontwikkeling van de Adat3-XF-machine de moeilijke taak kreeg om de deliverables in evenwicht te brengen met de beoogde kosten, gingen senior mechanisch ontwerper Theo ter Steeg en zijn team op training bij High Tech Institute om het ontwerpproces te stroomlijnen en vanaf het begin een beter overzicht te krijgen.

 advertorial 
Rob Howe Software Conference

SC2: Myths and legends of software engineering

Maybe it’s because he's approaching his 60th birthday or because he's been spending too much time in isolation, but Robert Howe finds he's getting increasingly unimpressed with myopic views about software engineering. In the online kickoff of the Software-Centric Systems Conference on 29 June, he challenges you to explain why the latest hot topics are so damned important. Register now for free.

Tele Radio afstandsbesturing
Achtergrond
16 juni

Op veilige afstand

Tele Radio is gespecialiseerd in afstandsbesturingen die veilige operatie garanderen. Door eigen versleuteltechnologie is interferentie onmogelijk.

Amsystems TNO additive manufacturing
Achtergrond
9 juni

Amsystems sorteert voor op omwenteling in 3D-markt

Sinds begin 2020 staat Amsystems op eigen benen. Met de disruptieve printtechnieken ontwikkeld bij TNO probeert de Eindhovense startup de 3D-industrie op zijn kop te zetten. ‘Onze oplossingen zijn extreem goed schaalbaar’, zegt directeur Roeland Brugman. Hoe zijn bedrijf de concepten in de markt gaat zetten, is nog niet in steen gebeiteld.

Pilz Mypoz machineveiligheid
Achtergrond
9 juni

Veiligheid op maat

Het nieuwe modulaire veiligheidsrelais Mypnoz van Pilz wordt individueel in batchgrootte 1 vervaardigd conform de wensen van de klant, die zijn configuratie via een online tool bij elkaar klikt. Het bedrijf mikt met de maatwerk oplossing op seriematig geproduceerde systemen en machines met een beperkt aantal veiligheidsfuncties.

Lely Juno machineveiligheid
Achtergrond
1 juni

Koeien veilig door Lely’s gezonde boerenverstand

Om de veiligheid van zijn machines te garanderen, hanteert Lely een pragmatische aanpak. Het kan ook niet anders, want voor de innovatieve producten die het bedrijf ontwikkelt, bestaan er nauwelijks aangewezen normen. Met een eigen expertafdeling zorgt Lely ervoor dat boeren én koeien veilig met zijn systemen kunnen omgaan.

Windmolens
Achtergrond
1 juni

Groen en sustainable, wat is dat eigenlijk?

Angelo Hulshout heeft een ambitieus plan om fabrieken efficiënter te maken met behulp van Smart Industry-technologieën als het internet of things, cloud en machine learning. In Mechatronica&Machinebouw rapporteert hij over de voortgang van zijn inspanningen.

Product
17 juni

FAULHABER kent Supplier Award toe aan fewe Feinstdrehteile

 Op 18 mei  2021 ontving fewe Feinstdrehteile GmbH in Weil am Rhein (D) de Supplier Award van Dr. Fritz Faulhaber GmbH & Co. KG (FAULHABER) uit Schönaich. Met deze prijs eert FAULHABER regelmatig de beste partners uit zijn netwerk van ongeveer 600 leveranciers. Het bedrijf kijkt hiervoor onder andere naar de geleverde productkwaliteit, de betrouwbaarheid van de leveringen, de technische expertise, de beschikbaarheid en natuurlijk de samenwerking.

Product
17 juni

Klein vlak veiligheidsrelais

Klein, vlak, niet hoger dan 7,8 millimeter, het SFM-veiligheidsrelais met gedwongen contacten, bespaart ruimte op de printplaat, beperkt bekabeling ten opzichte van een DIN-rail-module tot het minimale en voldoet aan de benodigde EN61810-3 normering. De SFM is ook verkrijgbaar als through-hole-reflow-uitvoering voor automatische bestucking.