Apex Dynamics sponsort University Racing Eindhoven

05.03.2018 -

Apex Dynamics is vanaf dit jaar sponsor van University Racing Eindhoven. Het bedrijf wil studenten enthousiast maken voor (mechanische) aandrijftechniek en tegelijkertijd zijn maatschappelijke betrokkenheid onderstrepen. Apex ondersteunt het studententeam financieel en draagt veel kennis en expertise over op het gebied van mechanische aandrijftechniek en al het andere dat bij een dergelijke competitie komt kijken.

University Racing Eindhoven (URE) staat voor technologische innovatie, teamwork en een passie voor engineering. Door deel te nemen aan de Formula Student-wedstrijd, ’s werelds grootste engineeringontwerpcompetitie, proberen het team zichzelf en zijn auto’s naar nieuwe limieten te brengen. Gebruikmakend van de combinatie van technische vaardigheden van alle leden en enige hulp van gewaardeerde sponsors, zijn ze in staat elk jaar een revolutionaire hightech elektrische Formule-stijl race-auto te bouwen. Al met al is URE een goede plek om ervaring op te doen in het ontwerpen, produceren en tunen van de race-auto’s van de toekomst en om een teamspeler te zijn in een omgeving van zeer gemotiveerde technische studenten.

Formula Student
Het concept achter de Formula Student-competitie is dat een fictief productiebedrijf een studentontwerpteam heeft gecontracteerd om een kleine race-auto in de Formule-stijl te ontwikkelen. De prototype-race-auto moet worden geëvalueerd op zijn potentieel als een productie-item. Elk studententeam ontwerpt, bouwt en test een prototype op basis van een reeks spelregels, waarvan het doel is om zowel de veiligheid op het circuit te waarborgen (de auto’s worden bestuurd door de studenten zelf) als het bevorderen van slim oplossen van problemen.

Wereldwijde evenementen
De competitie werd in 1978 in de VS geïntroduceerd. Sindsdien is het uitgebreid naar andere landen en continenten. Tegenwoordig nemen bijna 600 teams deel aan Formula Student-evenementen over de hele wereld. Naast deze evenementen bieden verschillende sponsors van de competitie prijzen voor superieure ontwerpprestaties. Denk aan innovatief gebruik van elektronica, recycleerbaarheid, crashbestendigheid, analytische ontwerpbenadering en algemene dynamische prestaties. Aan het begin van de wedstrijd wordt het voertuig tijdens de technische inspectie gecontroleerd op naleving van de regelgeving. Zijn remvermogen, rollover-stabiliteit, elektrische veiligheid en geluidsniveaus worden gecontroleerd voordat het voertuig mag deelnemen aan de dynamische evenementen (acceleratie, skidpad, autocross en endurance).

Formula Student omvat alle aspecten van een bedrijf, waaronder r&d, productie, testen, marketing, management en fondsenwerving. Formula Student haalt studenten uit de klas en plaatst ze in de echte wereld.

Bijdrage Apex Dynamics
Apex Dynamics levert een bijdrage aan het succes van het studententeam door niet alleen financiële steun maar ook de overdracht van knowhow van mechanische aandrijftechniek en alle andere aspecten die bij een dergelijke competitie komen kijken. Het URE-team is te volgen via een speciale webpagina en diverse social media.

Contact

Apex Dynamics BV

Churchilllaan 101
5705 BK Helmond
Nederland
mail: sales@apexdyna.nl

Tel: +31 (0)492 509 995

www.apexdyna.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×