Apex Dynamics presenteert volautomatisch smeersysteem

14.06.2018 -

Apex Dynamics brengt een volautomatisch smeersysteem op de markt om het handmatig (óf het überhaupt afwezige) smeren van bewegende delen te automatiseren. Afnemers verhogen hun productiviteit doordat er minder risico is op het drooglopen van componenten, met dure stilstand en reparatie tot gevolg. Daarnaast is het systeem milieuvriendelijker, veiliger en efficiënter. De pomp kan worden ingezet voor het smeren van bijvoorbeeld tandheugelaandrijvingen, lineaire geleidingen, kogelomloopspindels en lagers.

De serie LUG (Lubrication Unit Grease) bestaat uit tien opvolgende smeerunits met een tot en met vijf pompen, geschikt voor een tot veertig smeerpunten. Ook de bijbehorende slangen, nippels, connectoren en kleppen kunnen worden geleverd, zodat een compleet smeerplan kan worden opgezet. Ook leverbaar zijn PU-rondsels met rechte en schuine vertanding om tandheugelaandrijvingen compleet te smeren.

De voordelen van een volautomatisch smeersysteem:

  • Milieuvriendelijk: minder afval, minder vetverbruik en energiebesparend. Het smeerinterval is programmeerbaar via de plc of manueel;
  • Veilig: houdt mensen uit de buurt van gevaarlijke gedeeltes;
  • Gemakkelijk: het systeem bewaakt zichzelf en geeft bij storingen via de plc een waarschuwing;
  • Rendabel: terugverdientijd van enkele maanden;
  • Productiever: minder productiestilstand, dus hoger rendement van de installatie.

De pomp kan ook worden ingezet voor lineaire geleidingen, kogelomloopspindels, lagerblokken en glijvlakken. Andere toepassingen zijn automatische rijsinstallaties voor bakkerijen, paternostersystemen, hefplateaus en bewegingsplatformen, productiebedrijven met veel geautomatiseerde systemen, xyz-tafels en lopende banden. Apex Dynamics kan de verdelers, connectoren, verbinders en kleppen leveren in vernikkeld koper en roestvaststaal, zodat deze geschikt zijn voor elke branche.

Bij het smeermiddel is er keuze uit normaal, food-grade of low-temp vet, allemaal met een NLGI-2-viscositeit, in containers van 400 cc en 2000 cc. Ook kunnen lege slangen worden geleverd wanneer een klantspecifiek smeermiddel noodzakelijk is.

Contact

Apex Dynamics BV

Churchilllaan 101
5705 BK Helmond
Nederland
mail: sales@apexdyna.nl

Tel: +31 (0)492 509 995

www.apexdyna.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×