Festo ontwikkelt flowsensoren met IO-Link-interface

21.02.2018 -

Sensoren nemen binnen Smart Industry een belangrijke plaats in. Een succesvol gebruik ervan staat of valt echter met de mogelijkheden om gegevens te communiceren. Om die reden is een groot aantal sensoren van Festo in de toekomst beschikbaar met een IO-Link-interface. Een eerste begin hiermee is gemaakt bij de SFAH-flowsensoren.

Flowsensoren worden gebruikt voor het monitoren of controleren van de luchtstroom in een applicatie. Van deze belangrijke componenten ontwikkelde Festo diverse uitvoeringen en series. De SFAH-serie omvat flowsensoren met vele eigenschappen, waardoor de component flexibel is in te zetten. Deze sensoren hebben bijvoorbeeld verschillende uitgangsfuncties, waaronder een drempel-, window- en verschilfunctie. Verder beschikken ze over een hysterese-instelling en zijn ze zowel met drukknoppen, via teach-in of IO-Link te parametreren. Daarnaast zijn de sensoren voorzien van eenvoudige navigatie, een resetfunctie, codeslot en de mogelijkheid om de flow af te lezen in verschillende eenheden (bijvoorbeeld l/min, l/h, SCFM en g/min).

Het aflezen van de gemeten waarden gebeurt via een display dat zodanig is in te stellen dat het van kleur verandert wanneer een vooraf ingestelde waarde wordt over- of onderschreden. De pneumatische aansluiting is draaibaar, voor een flexibele montage.

Contact

Festo BV
Schieweg 62
2627 AN Delft

Tel. +31(0) 15 251 88 90
Fax +31(0) 15 251 88 67

www.festo.nl
sales@festo.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×