• Home
  • Microsites
  • Festo
  • 122
  • Elektrische actuator met minislede Festo voor lichte assemblage  

Elektrische actuator met minislede Festo voor lichte assemblage

04.04.2018 -

De lineaire actuator ELGC en de minislede EGSC van Festo zijn onderdeel van een pakket compacte en kosteneffectieve actuatoren. In combinatie bieden deze elektromechanisch aangedreven actuatoren de mogelijkheid om eenvoudig een kosteneffectief en betrouwbaar Cartesiaans systeem met een minimale footprint te ontwikkelen. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van lichte assemblagewerkzaamheden of lab-automatisering.

De ELGC-aandrijfassen zijn beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen en voorzien van respectievelijk een tandriem- (TB) of een spindelaandrijving (BS). Beide actuatoren zijn met speciale verbindingsstukken aan elkaar te koppelen waarbij de ene as de x- en de andere as de y-beweging voor zijn rekening neemt. Hiermee zijn snelle en nauwkeurige bewegingen in het platte vlak te realiseren.

Door deze actuatoren te combineren met de compacte EGSC-minislede – spindelaandrijving met geïntegreerde kogelomloopgeleiding – breidt het aantal mogelijkheden zich uit met bewegingen in de ruimte (3d). Deze minislede neemt hierin de verticale beweging (z-as) voor zijn rekening en is daarbij in staat om bijvoorbeeld instrumentatie zoals een pipet of meetsondes vast te houden of kleine onderdelen in assemblageprocessen te plaatsen. De EGSC is uiteraard ook toe te passen als losse spindelaandrijving.

De actuatoren kenmerken zich door een hoge snelheid, dito nauwkeurigheid en robuuste vormgeving. Daarnaast is er een grote hoeveelheid accessoires beschikbaar. Met de juiste combinaties is de eindoplossing modulair af te stemmen op de specifieke eisen van de applicatie.

Accessoires zijn onder meer profielmontageklemmen, beugels voor 2:1-assemblage en adapters voor zowel 1:1- (2:1-) en 90-graden-assemblage. Daarnaast zijn er aansluitmogelijkheden beschikbaar voor bijvoorbeeld een naderingsschakelaar, evenals sensorbeugels voorzien van interne magneten.

Om de bewegingen nauwkeurig en snel te kunnen uitvoeren, zijn de actuatoren te combineren met de diverse servo- en stappenmotoren uit het Festo-programma, inclusief de bijbehorende drives. Hierbij bestaat de keuze uit zowel axiale als parallelle kits voor EMMS-ST, EMMB-ST en EMME-AS.

Contact

Festo BV
Schieweg 62
2627 AN Delft

Tel. +31(0) 15 251 88 90
Fax +31(0) 15 251 88 67

www.festo.nl
sales@festo.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×