Festo vernieuwt geleidingscilinder DFM

19.04.2018 -

De geleidingscilinder DFM van Festo is nu breder en flexibeler in te zetten dankzij een aantal verbeteringen. Daarnaast is de cilinder nog meer bestand tegen corrosie. De technische karakteristieken – waaronder de afmetingen, drukken, toe te passen sensoren en montagemogelijkheden – zijn gelijk gebleven, zodat eenvoudig uitwisselen van de oude met de nieuwe versie mogelijk is.

De vernieuwde geleidingscilinder is uitgevoerd met een langere frontkap, waardoor een betere lagering van de zuigerstang is gerealiseerd die het product extra robuust maakt. Ook de hardverchroomde geleide-assen dragen bij aan een hogere betrouwbaarheid. Zij bieden – ook in de geleidevariant KF – een bijdrage aan een verhoogde corrosiebestendigheid.

Daarnaast heeft Festo de interface tussen de geleide-assen en de frontplaat vergroot en hiermee de verbinding tussen de elementen verstevigd. De verschillende maatregelen hebben geleid tot een lange levensduur (minimaal tien miljoen cycli).

Festo heeft het productieproces van de DFM-cilinder geautomatiseerd. Hierdoor kan het product snel worden geleverd en is de kans op fouten en afwijkingen geminimaliseerd. De range zal eind volgend jaar worden aangevuld met twee varianten die de serie aan de onderkant uitbreiden. Deze beschikken over een zuigerdiameter van respectievelijk 6 en 10 mm.

Contact

Festo BV
Schieweg 62
2627 AN Delft

Tel. +31(0) 15 251 88 90
Fax +31(0) 15 251 88 67

www.festo.nl
sales@festo.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×