• Home
  • Microsites
  • Festo
  • 122
  • Roterende grijperunit Festo in elektrische en hybride uitvoering  

Roterende grijperunit Festo in elektrische en hybride uitvoering

14.06.2018 -

Festo heeft een compacte, roterende grijpermodule ontwikkeld voor de handling van kleine componenten in onder meer laboratoriumomgevingen. De rotatie wordt hierbij verzorgd door een geïntegreerde stappenmotor, terwijl de grijpbeweging naar wens elektrisch met een stappenmotor of pneumatisch met behulp van een cilinder wordt gerealiseerd. 

Toepassingen van de nieuwe roterende grijperunit EHMD ziet Festo vooral in de laboratoriumautomatisering. Zo is de compacte unit bijvoorbeeld geschikt voor het verwijderen van dopjes die op kleine flesjes of slangetjes zijn aangebracht. Daarbij kan de gebruiker kiezen uit een volledig elektrische grijperunit of een hybride variant. De besturing is eenvoudig te realiseren via de standaard CMMO-ST-motorcontroller of een willekeurige andere stappenmotorbesturing met encoderingangen.

In combinatie met verschillende minisledes uit het Festo-pakket (EGSC, EGSL of EGSK) is de grijperunit te gebruiken voor de handling van monsterflesjes op trays of het verwijderen van dopjes op slangen en monsterflesjes. Optioneel is daarbij gebruik te maken van een module die compenseert voor de spoed van schroefdopjes tot 10 mm gedurende de rotatie. De Z-module stelt zich hierbij automatisch in, waardoor de noodzaak voor speciale adapters vervalt.

De volledig elektrisch aangedreven versie (GE) maakt voor zowel de draai- als de grijpbeweging gebruik van een stappenmotor waarmee deze draaibeweging eindeloos is. De grijpkracht bedraagt in de GE-uitvoering maximaal 35 N waarbij elk van de twee grijpervingers een maximale slag van 5 mm heeft.

De nog compactere en lichtere pneumatische variant (GP) maakt gebruik van een pneumatische cilinder voor het aandrijven van twee grijpervingers. Optioneel is hier een benaderingssensor toe te passen.

De aansturing van zowel de draai- als klembeweging gebeurt eenvoudig, bijvoorbeeld via de CMMO-ST-motorcontroller die geschikt is voor koppeling aan diverse bussystemen, Ethernet of een andere stappenmotorbesturing.

Contact

Festo BV
Schieweg 62
2627 AN Delft

Tel. +31(0) 15 251 88 90
Fax +31(0) 15 251 88 67

www.festo.nl
sales@festo.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×