Direct en eenvoudig bedienbare handventielen Festo

20.09.2018 -

Handbediende kleppen zijn de meest directe manier om een proces te regelen. Het is de meest pure manier om bewegingen in gang te zetten met pneumatiek. Een voeding en de werkleiding is vol­doende voor het hele proces. Hiermee vervalt de noodzaak voor kabels en sensoren om de gewenste beweging te regelen. De bediende plunjer schakelt het ventiel en triggert de volgende stap in het proces. De VHEF-serie van Festo wordt geleverd met veel functies die direct in het veld kunnen worden gebruikt. De nieuwe serie kenmerkt zich door een eenvoudige bediening en inbouw.

Een handbediend ventiel moet optimaal zijn ontworpen en bestand zijn tegen alle zware omstandigheden die in de prak­tijk kunnen voorkomen. De VHEF-serie functioneert onder extreme omstandig­heden en zorgt voor het soepel schakelen zonder het bud­get onnodig te belasten.

Twee varianten handbediende ventielen

De keuze van het juiste handventiel is afhankelijk van verschillende factoren en gewenste bewegingsfuncties. De VHEF biedt vele mogelijke oplossingen met verschillende bedieningshendels, zowel veer-retour als meerstandenoplossing. Wanneer er een handmatige bediening vanaf twee plaatsen aan de machine nodig is, kan een hotelschakeling worden opgebouwd met VHEF. Als het afvragen van de functiestandenvergrendeling belangrijk is, biedt de VHER goede mogelijkheden.

Contact

Festo BV
Schieweg 62
2627 AN Delft

Tel. +31(0) 15 251 88 90
Fax +31(0) 15 251 88 67

www.festo.nl
sales@festo.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2019 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×