Nieuwe geleidingscilinder van Festo breder en flexibeler inzetbaar

14.06.2017 -

Festo’s geleidingscilinder DFM is beschikbaar in een nieuwe versie. De vernieuwde cilinder is daardoor breder en flexibeler in te zetten. De technische karakteristieken – waaronder de afmetingen, drukken, toe te passen sensoren en montagemogelijkheden – zijn gelijk gebleven waardoor het uitwisselen van de oude met de nieuwe versie eenvoudig mogelijk is. De nieuwe DFM-cilinder heeft nu een langere frontkap waardoor een betere lagering van de zuigerstang is gerealiseerd die het product extra robuust maakt. Ook de hardverchroomde geleideassen dragen bij aan een hogere betrouwbaarheid. Zij bieden – ook in de geleidevariant KF – een bijdrage aan een verhoogde corrosiebestendigheid.

Verder heeft Festo de interface tussen de geleideassen en de frontplaat vergroot en hiermee de verbinding tussen de elementen verstevigd. De verschillende maatregelen hebben geleid tot een lange levensduur die oploopt tot minimaal tien miljoen cycli.

Omdat de compacte geleidingscilinder DFM een 'core product' is, heeft Festo het productieproces geautomatiseerd waarmee een nog hogere logistieke betrouwbaarheid is gerealiseerd. Daarnaast minimaliseert deze automatiseringsslag de kans op fouten en afwijkingen.

Nieuwe uitvoeringen

De range zal eind volgend jaar worden aangevuld met een tweetal varianten die de serie aan de onderkant uitbreiden. Deze beschikken over een zuigerdiameter van respectievelijk 6 en 10 mm.

Contact

Festo BV
Schieweg 62
2627 AN Delft

Tel. +31(0) 15 251 88 90
Fax +31(0) 15 251 88 67

www.festo.nl
sales@festo.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×