Elektrische actuatoren Festo met minislede voor compacte en lichte handling

07.02.2018 -

De lineaire actuator ELGC en de minislede EGSC maken deel uit van een pakket compacte en betaalbare actuatoren van Festo. In combinatie bieden deze elektromechanisch aangedreven actuatoren de mogelijkheid om eenvoudig een kosteneffectief en betrouwbaar cartesiaans systeem met een minimale footprint te engineeren. Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van lichte assemblagewerkzaamheden of labautomatisering.

De ELGC-aandrijfassen zijn beschikbaar in twee verschillende uitvoeringen, voorzien van respectievelijk een tandriem- (TB) of een spindelaandrijving (BS). Beide actuatoren zijn via speciale verbindingsstukken aan elkaar te koppelen waarbij de ene as de x- en de andere as de y- beweging voor zijn rekening neemt. Hiermee zijn snelle en nauwkeurige bewegingen in het platte vlak te realiseren.

Door deze actuatoren te combineren met de compacte EGSC-minislede – spindelaandrijving met geïntegreerde kogelomloopgeleiding – breidt het aantal mogelijkheden zich uit met bewegingen in de ruimte. De minislede neemt hierin de verticale beweging voor zijn rekening en is daarbij in staat om bijvoorbeeld instrumentatie zoals een pipet of meetsondes vast te houden of kleine onderdelen in assemblageprocessen te plaatsen. De EGSC is uiteraard ook toe te passen als losse spindelaandrijving.

Contact

Festo BV
Schieweg 62
2627 AN Delft

Tel. +31(0) 15 251 88 90
Fax +31(0) 15 251 88 67

www.festo.nl
sales@festo.nl

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×