Schneider Electric lanceert 's werelds eerste industriële nfc-gebaseerde tijdrelais

14.09.2017 -

Schneider Electric introduceerde 's werelds eerste industriële Near Field Communication (nfc)-gebaseerde tijdrelais. Deze innovatieve én betaalbare tijdrelais is een belangrijke stap in de technologische vooruitgang op de energiemarkt. Revolutionair is dat de Zelio-productlijn en de smartphone zijn geïntegreerd. De Zelio nfc-tijdrelais is de nieuwste toevoeging aan Eco-Struxure en weer een voorbeeld van Innovation At Every Level.

Ongeëvenaarde efficiëntie
Door het beheer van timingsfuncties en instellingen over te hevelen naar een mobiel apparaat, worden tijdrelaisproductreferenties gebundeld. De Zelio Time-nfc-tijdrelais heeft 28 timingsfuncties, ongekende tijdschalen en een breed spanningsbereik, allemaal in één productreferentie.

Terwijl traditionele tijdrelais een foutmarge tot wel 10 procent toestaan, neemt de Zelio-nfc vrijwel alle kans op fouten weg (slechts 0,2 procent wordt toegestaan) door iedere instelling te automatiseren. Het resultaat is een proces dat vijftig keer nauwkeuriger is dan de huidige oplossingen.

Complexe instructies zijn niet nodig; gebruikers kunnen het tijdrelais gemakkelijk instellen vanuit een intuïtieve smartphone-applicatie. Tijdbesparende kloonfuncties van opgeslagen instellingen stellen gebruikers in staat om snel dezelfde timingsfuncties in verschillende relais te implementeren. Instellingen kunnen worden uitgelezen en veranderd zonder knoppen of schijven te hoeven aanraken, wat de workflow vereenvoudigt en identificatie en diagnose binnen enkele seconden mogelijk maakt.

Bij het installeren worden fabrieksinstellingen beschermd en ongeautoriseerde wijzigingen worden vermeden door bescherming met wachtwoorden.

Bezoek voor meer informatie www.schneider-electric.nl/industrie

Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×