Schneider-tool berekent actualiteitsfactor ict-infrastructuur

09.11.2017 -

Het is belangrijk om het actuele ict-gebruik binnen een bedrijf te toetsen aan de aangelegde ict-infrastructuur. Om dit inzichtelijk te maken hebben Schneider Electric en Elite-partner XICT een tool ontwikkeld om de actualiteitsfactor te berekenen. De uitkomst hiervan geeft een indicatie of de infrastructuur up-to-date is.

Uit onderzoek onder 590 Nederlandse bedrijven is naar voren gekomen dat de ict-infrastructuur van 85 procent van de bedrijven niet up-to-date is. Dit is zorgelijk, want 65 procent van het rekenwerk wordt uitgevoerd in bedrijfseigen datacenters. Dit brengt zowel ongewenste risico's als onnodige kosten met zich mee. Het onderzoek werd uitgevoerd door Schneider Electric en kijkt naar verschillende aspecten van de ict-infrastructuur, waaronder de dimensionering van de UPS.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat:

  • Bedrijfseigen ict-infrastructuur vaak niet is aangepast op integratie met cloud Bedrijven hebben de afgelopen jaren 35 procent van hun server rekencapaciteit verplaatst naar de cloud. Dit betekent dat bekabeling, dimensionering van koeling en noodstroomvoorziening niet meer aansluiten op het actuele gebruik van het eigen datacenter. De koeling is vaak overgedimensioneerd. Hierdoor ontstaan inefficiënte belasting en onnodig hoge onderhoudskosten.
  • SLA’s van servicecontracten niet meer aansluiten bij actueel gebruik Bij inrichting van het bedrijfseigen datacenter wordt een SLA met de leverancier vastgelegd. Na verloop van tijd is de inrichting en het gebruik van het eigen datacenter doorontwikkeld, maar is de SLA van het servicecontract nog identiek. Dit kan betekenen dat een bedrijf te hoge kosten betaalt voor een servicecontract op basis van het actuele gebruik van het datacenter. Of het service-level is te laag voor de bedrijfskritieke applicaties die later zijn toegevoegd.
  • Flexplekken om een andere ict-infrastructuur vragen In kantoorgebouwen wordt een steeds groter deel van het oppervlak ingericht als flexplekken. De werknemers verlangen overal in het gebouw een sterk wifi-signaal en een snelle internettoegang voor applicaties die draaien in de cloud. Veel bedrijven hebben hun ict-infrastructuur niet up-to-date voor de gebruikerswensen van flexwerkers. Dit leidt tot onnodige irritaties en improductiviteit.
Techwatch

Techwatch | bv | Novio Tech Campus | Transistorweg 7-H | 6534 AT Nijmegen
T. +31 (0)24 - 350 3532 | info@techwatch.nl

Copyright ©  2018 Mechatronica&Machinebouw - All Rights Reserved

×